[...] być lepszym rozwiązaniem niż Arginina na zwiększanie poziomów argininy w osoczu (3), ponieważ Cytrulina oddziaływuje na endogenną syntezę Argininy-to znaczy, że JC może być dużo lepszą alternatywą w stosunku do Argininy w regulowaniu produkcji Tlenku Azotu, uwalniania hormonu wzrostu, produkcji insuliny i kreatyny. I to nie wszystko, odkryto [...]
Na forum jest dużo artykułów na ten temat,dużo jednak było pisane jakiś czas temu,a ja znalazłam dość ciekawy artykuł na temat trądzikuMoże jest coś co komuś się przyda,albo dowie się czegoś nowego Wiele problemów skórnych związanych jest z wzmożonym wydzielaniem łoju, które staje się szczególnie widoczne w miejscach największego nagromadzenia [...]
[...] bardziej się oczyszczał i głowa z tych wszystkich bredni tym więcej dźwigałem, miałem lepszą wydolność, forma rosła w oczach ! Prawdziwa forma sportowa, która pozwala mi i dużo dźwigać i robić wydolność, dynamikę, gimnastykę... nie napompowanie się przy skandalicznym zagłodzeniu organizmu ! Trening ten okazał się być strzałem w 10-tkę i nie [...]
[...] „opakowany" w specjalne białka, tzw. apoproteiny. Takie białkowo-cholesterolowe cząsteczki są nazywane lipoproteinami. Mają one różną wielkość, w zależności od tego, jak dużo zawierają cholesterolu. Dwa ich rodzaje - LDL i HDL - są szczególnie ważne dla naszego zdrowia. - Lipoproteiny LDL (często nazywane złym cholesterolem) mają za zadanie [...]
[...] mięsa a tu teraz przeczytałem takie coś i znowu wątpliwości....Może jakiś znawca ogólnie to podsumuje - szczególnie interesuje mnie opinia na temat soji bo właśnie zacząłem dużo tego wcinać. wklejam: Zastrzeżenia medyczne Skrajne stanowiska Wśród lekarzy, dietetyków znajdują się stanowiska całkowicie przeciwstawne. Od całkowitych zachwytów [...]
[...] głownie biegi, zawsze zajmowałem czołowe miejsca, potem mtb (kolarstwo górskie), przez 2 miesiące boks w domowym zaciszu na worku. Miałem problemy z kolanami przez zbyt dużo sportu oraz za szybko rosłem i przez to nie ćwiczyłem 1 rok na wf ale to jeszcze w podstawówce. Moja przygoda z siłownią rozpoczęła się w 1 gimnazjum, ćwiczyłem [...]
[...] wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Ci, którzy taką dietę stosują na co dzień, dostarczają organizmowi pod dostatkiem witamin i składników mineralnych, mają także bardzo dużo składnika deficytowego w naszej diecie, czyli błonnika pokarmowego. Podstawowym źródłem energii są produkty zbożowe (dostarczają węglowodanów złożonych pochodzenia [...]
[...] to chce mi się rzygać :P, pozatym dieta zwykle jest rozpisana jedniodniowo.. Przecież co za przyjemność przez cały cykl treningowy wpierdzielać to samo? Można przecież dużo przyjemniej.... Sam jestem studentem, nie cierpię na nadmiar czasu czy pieniędzy wiec chciałem podać kilka propozycji różnych posiłków które są mniej lub bardziej [...]
[...] jego źródłem są rośliny i niektóre tkanki zwierzęce, takie jak mięśnie i wątroba. „No dobrze - moglibyście powiedzieć - nie przepadam za jarzynami. Będę więc jadł kartofle i dużo mięsa. To rozwiąże cały problem." Niestety nie jest to takie proste. Aby uzyskać sód z mięsa, należy jeść je surowe, a przynajmniej w jak najmniejszym stopniu poddane [...]
[...] zapotrzebowanie na energie. Białko wykorzystywane jest jako źródło energii jedynie wówczas, gdy zaopatrzenie w tłuszcze i węglowodany jest za małe. Mit: Białka nigdy za dużo. Spożycie białka w ilości większej niż dzienne zapotrzebowanie zakłóca metabolizm organizmu. Widocznym efektem nadmiaru białka jest powiększona wątroba i nerki. Mit: [...]
[...] endogenne, gdyż Twoje ciało produkuje je w wystarczającej ilości. Ale są też aminokwasy względnie egzogenne: czasem ich potrzebujesz, czasem nie. Nawet jeśli jesz dużo podstawowych białek, w pewnych specyficznych warunkach możesz potrzebować większych ilości tych aminokwasów. Te szczególne sytuacje obejmują okres pooperacyjny, stan [...]
[...] co do odżywiania i regulacji wagi mijają się z prawdą. Teoria bilansu energetycznego i kalorii mimo to są wałkowane do dzisiaj, nie wiem w jakim celu. Pewnie jeszcze dużo czasu minie zanim ludzie zaczną rozumieć że od nadmiaru kalorii się nie tyje i vice versa i przestaną liczyć ilość jadanych posiłków itd. Ale już teraz mam nadzieje że [...]
[...] kwasu jabłkowego na 1 cząsteczkę aminokwasu, dlatego charakteryzuje się lepszą rozpuszczalnością od czystej argininy a z uwagi na obecność kwasu jabłkowego jest też od niej dużo bardziej „energetyczny”. „Energetyczność” tej specyficznej cząsteczki wynika z faktu, iż jabłczan argininy dostarcza dwie cząsteczki kwasu jabłkowego, który jest [...]
[...] chodzi o dokładną ilość? Badania mówią to samo. Inaczej – badania nie są w stanie podać konkretnej jednej liczby – tymbardziej do 2 miejsc po przecinku. Bo NIE! Bo jest za dużo zmiennych,od genów,metabolizmu,przebytych chorób,wiek,jakość białka spozywanego,zrodło,trening,praca,itd. Ale badacze doszli to wniosku, że należy spożywać ok. 2-2,5g [...]
[...] serwatkowe. Dla osób, które nie mogą spożywać laktozy, białko sojowe jest niezwykłym darem. Laktoza jest węglowodanem występującym w mleku i przetworach mlecznych, niestety dużo osób ma problem z trawieniem laktozy. Serwatka i kazeina jest wytwarzana z mleka, dlatego tez niektóre osoby maja problem z trawieniem tego białka. W tym wypadku również [...]
Wielu forumowiczów wkleja diety których kompletnie nie rozumie, Zapewne zalewa ich krew kiedy są odsyłni do czytania postów podwieszonych czego poszukiwacze odpowiedzi na pytania nienawidzą! 90% osób na forum nie obchodzi wpływ aminokwasów rozgałezionych na włókna mieśniowe ani tez formy długołancuchowych kwasów enzymatycznych (dekozaheksaenowego [...]
[...] i błonnika, ma właściwości antyoksydacyjne i zapobiega rakowi. 3 Preparaty z błonnikiem - to jedyna opcja; używaj ich jeśli uważasz, że nie dostarczasz go odpowiednio dużo w diecie. Przez 28 dni pijemy 5 shaków dziennie. Raz w tygodniu możemy spożyć jeden pełnowartościowy posiłek. Nie ma mowy o cheat meal. To ma być chude i zdrowe! Po 28 [...]
[...] monohydratu, jabłczan kreatyny cec***e się wyższą przyswajalnością, stabilnością i anaboliczną efektywnością. Jest także lepiej rozpuszczalny w wodzie, co oznacza dużo szybsze wchłonięcie do krwiobiegu i błyskawiczny transport do komórek mięśni, a w konsekwencji znacznie większy przyrost masy mięśniowej. W przeciwieństwie do [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] przyrost masy w ciągu kilku tygodni?” - Ano dlatego, że kurczak to tradycyjne jedzenie, które spożywają nie tylko sportowcy. Jednak mimo wszystko zapewniam, że jest to dużo lepsza forma naładowania białka niż białko zawarte w gainerze, a ryż/makaron/kasza gryczana to dużo lepsze formy węglowodanów zasilających organizm i dodających energii, [...]
Witam wszystkich maniaków żelastwa :-) Nazywam się Jacek Żardecki rocznik 82 i pewnie większość mnie tu zna albo gorzej albo lepiej lub chociaż kojarzy sylwetki szczególnie ud i łydek :-) Pomad 15 lat w temacie kulturystyki. 2 miejsce na Debiutach kulturystycznych w kat. do 90kg w 2011r, potem nieudane ale jednak Mistrzostwa Pomorza no i seria [...]